Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VR 15 MRT: The Blue Mask (Lou Reed tribute)

maart 15 @ 21:00 - maart 16 @ 01:00

| €5

Op 27 oktober 2013 overleed Lou Reed, één van de meest invloedrijke muzikanten ooit.

De Nederlandse band The Blue Mask, genoemd naar het gelijknamige album uit 1982, brengt een tribute aan Lou Reed en speelt, naast een aantal nummers van dat album, Lou’s hits en diverse nummers van The Velvet Underground.

De meeste mensen kennen Lou Reed van hits uit de jaren zeventig zoals Walk On The Wild Side, Perfect Day en Satellite of Love. Zijn album Berlin, uit 1973, maakte indruk als ‘één van de meest depressieve platen ooit’ en het indrukwekkende album Metal Machine Music van twee jaar later bevat ruim een uur aan atonale gitaarexperimenten.

In de jaren tachtig maakte Lou een artistieke comeback met het album The Blue Mask, een album dat stilistisch teruggrijpt op de dagen van de Velvet Underground; een sterk persoonlijk album, opgenomen met een kleine bezetting van twee gitaren, bas en drums.

Belangrijke thema’s op het album zijn drankmisbruik, paranoia, geweld en de dood.

Thema’s die we ook terugzien op latere, zeer succesvolle, albums als New York en Magic And Loss. Centraal staat de koele, observerende stem van Lou.

Weliswaar niet altijd zuiver, maar wel altijd eerlijk.

Voor zijn carrière als solo artiest was Lou Reed zanger en gitarist van The Velvet Underground – een band die anno nu een mythische status heeft, maar in de jaren zestig nauwelijks een voet aan de grond kreeg.

Het debuutalbum ‘The Velvet Underground and Nico’ werd geproduceerd door Pop Art kunstenaar Andy Warhol en is met regelmaat bovenaan lijstjes van meest invloedrijke albums te vinden.

Lou maakte vier baanbrekende albums met The Velvet Underground.

The Blue Mask speelt met veel plezier Lou Reed – herkenbaar en professioneel, maar gelijkertijd uitdagend met de zo typerende ruwe randjes.

The Blue Mask speelt onder andere in muziekcafés en theaterzalen en op poppodia en festivals.

 
Voor meer info zie: http://thebluemask.nl/
 

Gegevens

Begin:
maart 15 @ 21:00
Einde:
maart 16 @ 01:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Organisator

WPC Nederland Drie
Telefoon:
0174-296662
E-mail:
info@nederlanddrie.nl
Website:
http://www.nederlanddrie.nl

Locatie

WPC Nederland Drie
Lange spruit 84
Wateringen, Zuid Holland 2291 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0174-296662
WPC Nederland 3

WPC Nederland 3