Laden Evenementen

« All Evenementen

VR 26 APR: Trenchcoat, Burntfield & Naryan

april 26 @ 21:00 - april 27 @ 01:00

| €4

Trenchcoat

Na 4 jaren van optredens op het podium, besloot Trenchcoat om hun eigen opnamestudio te bouwen. Na deze stap begon de reis naar het opnemen van een eigen album.

Het was erg luxe om een eigen studio te hebben. Hierdoor kon de band altijd lekker experimenteren met allerlei verschillende oude microfoons, opnameapparatuur en instrumenten. Nieuwe liedjes werden geschreven en al bestaande werden nog extra onder de loep genomen om er nog wat mooiers van te maken. De sound van Trenchcoat werd steeds beter ontwikkeld.

Uiteindelijk waren er genoeg liedjes opgenomen voor een album. De band vroeg Jan Schenk (Voicst, Blues Brother Castro, The Moi Non Plus) om het album te mixen. Voor de finishing touch vroegen ze Alan Ward (Black Sabbath).

Burntfield

Burntfield is een progressieve alternatieve rock band waarbij de muziek bestaat uit elementen van AOR en hard rock.

Sterke melodieën en harmonieën vanuit de veelzijdigheid van het tekstschrijven. Door het mixen van vintage en de moderne tijd ontstaat er een unieke muzikale atmosfeer.

Burntfield is opgericht in 2012 in Helsinki. Na een paar veranderingen in de line-up, hebben ze nu hun huis gevonden in Amsterdam.

In 2013 bracht de band hun eerste debut EP Organic waves uit. Niet veel later ontstond de single release: Let It Die Away  in 2014 en de EP Cold Heat in 2015. De recensies waren internationaal lovend. .

“It is a song that instantly reminds me of Anathema: melancholic and sensitive.

Vocals of Juho are really very akin of those of Vinny Cavanagh. — The result is a beautiful yet polished product that will surely appeal to fans of Anathema.

— A professional band that obviously aims for chart success.”
– Lords of Metal (NL)

 

Naryan

Het verhaal van Naryan begon in de eerste jaren van het nieuwe millennium toen twee gitaristen uit Tampere (Finland) Lauri Kovero en Harri Rantanen samen gingen jammen en goede progressieve en melancholieke instrumentale gitaarstukken neerzetten. De stukken leken sterk op Pink Floyd, King Crimson en Kingston Wall.

Er gebeurde verder niet veel tot de zomer van 2006 toen Harri besloot om er even uit te stappen vanwege prive omstandigheden. Lauri wilde niet dat Naryan stopte dus hij zocht nieuwe bandleden. In het najaar had hij drie nieuwe bandleden erbij.In de lente van 2007 kwam de eerste demo uit met drie nummers. De toekomst zag er rooskleurig uit, ze kregen positieve feedback maar de band wist dat er nog veel betere tijden aan zouden komen!

Het eerste album kwam uit in 2013. In 2014 werd er een nieuwe drummer en keyboard speler gevonden en er werd weer een nieuw album gemaakt welke uitkwam in januari 2016.

Leden band
Lauri Kovero – Guitar,
Raino Ketola – Guitar,
Eveliina Sydänlähde – Bass, flute, backing vocals,
Nona Onnela – Violin,
Tommi Niemi – Vocals,
Tommi Tanhuanpää – Drums

Deur open: 21:00 uur

Entree: € 4,00

Gegevens

Begin:
april 26 @ 21:00
Einde:
april 27 @ 01:00
Kosten:
€4
Evenement Categorie:

Organisator

WPC Nederland Drie
Telefoon:
0174-296662
E-mail:
info@nederlanddrie.nl
Website:
http://www.nederlanddrie.nl

Locatie

WPC Nederland Drie
Lange spruit 84
Wateringen, Zuid Holland 2291 LC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0174-296662
WPC Nederland 3

WPC Nederland 3