Wat is WPC Nederland 3?

Westlands Popcentrum Nederland 3 is het enige popcentrum in het Westland. Bij ons kan muziek van meerdere genres (pop, rock, funk, indie, blues, metal) beluistert en beoefend worden. WPC Nederland 3 stimuleert daarbij vooral artiesten en bands uit het Westland en omstreken. Onder omstreken verstaan we Rijswijk, Den Haag en Delft. Live muziek door beginnende bands, individuele muzikanten maar ook door landelijk bekende bands, is de kern van het programma van WPC Nederland 3. Daaromheen organiseert WPC Nederland 3 ook activiteiten met een cultureel karakter, in de eerste plaats gericht op jongeren tussen de 16 en 30 jaar, maar toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Deze extra activiteiten kunnen variëren van feesten tot workshops en van dance-nights tot kunstexposities.

Wij zijn open op vrijdagavond van 21.00 – 01.00 uur en op zaterdag van 21.00 tot 03.00 uur geopend. In de zomervakantie zijn we gesloten. We hebben een zaalcapaciteit van 250 bezoekers en daarmee ook geschikt om te huren voor feesten en partijen.

Een stukje geschiedenis

Westlands popcentrum Nederland 3 is in februari 1970 opgericht als jeugdsociëteit. In februari 1971 is WPC Nederland 3 tot stichting omgevormd. We zijn altijd gerund door de inzet van vrijwilligers. In de zomer van 1989 is WPC Nederland 3 verhuisd van het oude pand aan de Heulweg te Kwintsheul naar het huidige onderkomen aan de Lange Spruit te Wateringen. In Nederland 3 hebben grote namen gestaan zoals Herman Brood, Direct en Anouk. En veel beginnende bands hebben bij ons podiumervaring op kunnen doen.

Wie is WPC Nederland 3?

WPC Nederland 3 wordt draaiende gehouden door ongeveer 40 jonge vrijwilligers. Er zijn 4 barploegen die op hun avond bij de entree en de bar staan. Daarnaast zijn er nog diverse commissies, zoals de programmering, de activiteiten-, de pr-, de feest-, de dj-, de aankledings- en de klus-commissie.

 

Wat kan ik voor WPC Nederland 3 doen?

Vrijwilliger bij WPC Nederland 3, dat is echt wat voor jou! De meeste van de ongeveer 40 medewerkers zijn tussen de 16 en 26 jaar oud. Doordat er na ieder seizoen wel een aantal vrijwilligers afscheid neemt, is er altijd wel ruimte voor nieuwe medewerkers. Als nieuwe vrijwilliger begin je in principe als barmedewerker waardoor je WPC Nederland 3 goed leert kennen. Vervolgens kun je je verder ontwikkelen tot DJ, Programmeur, PR- medewerker,etc.
WPC Nederland 3 heeft 4 barploegen van 5 of 6 personen. Dit houdt in dat je als barmedewerker maar een keer in de vier weken een vrijdag en een zaterdag bardienst draait. In de zomervakantie zijn we dicht, dus dat komt neer op 11 vrijdagen en zaterdagen per jaar. Naast het feit dat vrijwilligerswerk goed op je CV staat is het gewoon heel erg leuk om medewerker te zijn bij WPC Nederland 3 . Op de reguliere vrijdag- en zaterdagavonden mag je als medewerker altijd gratis naar binnen.
Ervaring in de horeca is niet nodig. Die ervaring doe je wel op in WPC Nederland 3 . De meeste mensen hebben het vrij snel onder de knie.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger bij WPC Nederland 3 of wil je eerst wat meer informatie? Dan kun je ons bereiken via info@nederlanddrie.nl of vraag meer info aan een van de medewerkers achter de bar.